Du er her: 

Domorganist vinder ærefuld pris

Domorganist Henrik Skærbæk Jespersen er blevet begavet med Frobeniusfondens store hæderspris på 250.000 kr.

Prisen er tildelt Henrik Skærbæk Jespersen for sit mangeårige og omfattende arbejde med musik i Haderslev Domkirke. Hans virke nævnes endvidere som havende haft en markant betydning for kirkemusikken i domkirkebyen Haderslev.   

- Jeg er meget stolt, glad og ydmyg over at have modtaget prisen. Jeg kendte godt til prisen, men jeg vil sige, at jeg blev meget overrasket og måtte læse beskeden flere gange, for jeg har aldrig selv forbundet mig med, at det var en pris, jeg kunne komme i betragtning til. Og det er jo næsten den smukkeste måde at få den på: At man bliver dybt overrasket - og det blev jeg virkelig, siger Henrik Skærbæk Jespersen. 

Henrik Skærbæk Jespersen grundlagde i 2008 et drengekor, som han har ført gennem en stor udvikling, både kvalitativt og kvantitativt. Koret tæller i dag 65 sangere. Udover at medvirke ved gudstjenester og koncerter i domkirken har koret også en omfattende rejseaktivitet, både i Danmark og i udlandet.

Som en udløber af korarbejdet opdagede Henrik Skærbæk Jespersen, at flere af drengene fandt interesse for kirkens orgler. Det motiverede ham til at tilbyde systematisk orgelundervisning til disse, hvilket har ført til, at flere ønsker at uddanne sig yderligere og gå organistvejen.

- Jeg glæder mig både på Henrik Skærbæk Jespersens vegne og på vegne af det vigtige arbejde, som prisen sætter fokus på, nemlig arbejdet for, at børn og unge kan opleve glæden ved kirkemusikken og orglet og dygtiggøre sig. Henrik Skærbæk Jespersens indsats på området er i den grad prisværdig, siger biskop over Haderslev Stift, Marianne Christiansen.

Henrik Skærbæk Jespersen er 40 år og uddannet som organist på Vestjysk Musikkonservatorium. Han blev ansat i domkirken i Haderslev i 2007 og udnævnt til domorganist i 2011.

Prisoverrækkelsen sker i forbindelse med en koncert i Domkirken fredag 30. oktober kl. 16.30.

Frobeniusfonden:
Frobeniusfonden blev stiftet i 1983 og er i dag eneejer af det orgelbyggeri, som Theodor Frobenius grundlagde i 1909. Fonden yder støtte til opførelse, forskning og formidling af kirkemusik i bred betydning, der uddeles legater til studerende ved musikkonservatorierne og musikskolerne, og der gives støtte til initiativer for at gøre børn og unge interesserede i orglet. Denne støtte gives bl.a. gennem Orgelklubben.

Del dette: