Bliv medlem af Folkekirken

Medlemskab af folkekirken forudsætter, at du er døbt med den kristne dåb – enten i folkekirken eller i et andet kristent trossamfund. Alle der er døbt i folkekirken er medlemmer, medmindre de aktivt har meldt sig ud.

Har du tidligere været medlem af folkekirken, og ønsker at blive genoptaget, eller er du døbt i et andet kristent trossamfund og vil gerne være medlem af folkekirken, skal du udfylde blanketten om optagelse/gentoptagelse og aflevere den til en af kirkens præster.

Medbring din dåbsattest som dokumentation.

Her kan du se kontaktoplysninger på kirkens præster. 

Du kan også læse mere om medlemskab på www.folkekirken.dk

Download indmeldelsesblanket ved at klikke på linket her (pdf): Optagelse-genoptagelse.pdf

Samtale

I en svær tid kan samtale være et berigende rum, at finde ind i - at fortælle mens et menneske lytter. Men samtale kan være meget andet; behov for at snakke om noget, spørge ind til noget og muligheden for at blive bedt for, hvis man ønsker det.

Alle præster i Den Danske Folkekirke har tavshedspligt. Man kan henvende sig til en af præsterne i sognet, hvis man ønsker at tale om noget, spørge om noget, eller hvis man befinder sig i en svær situation, som man gerne vil dele med nogen. Det, der kommer frem i samtalen med en præst, vil aldrig blive fortalt videre, hvilket kan være en stor hjælp og trøst. 

At gå et stykke livsvej sammen

Præster er ikke uddannede psykologer eller terapeuter og kan ikke hjælpe personen ind i et behandlingsforløb af professionel karakter. Til gengæld er det præstens opgave at lytte til situationen og gå med ind i problemet, sorgen eller glæden, så langt det er muligt.

I Haderslev Domsogn kan du trykke her og finde vej til vores præster.

Du kan også klikke her for at åbne et chat vindue, og tale med en folkekirkepræst fra Sjælesorg på nettet www.sjaelesorg.nu