Sogneklub

Haderslev DomsognsSogneklub 

Sogneklubben er for ældre, der vil mødes onsdage til morgensang, kaffe og frivilligt arbejde til fordel for familier i verdens fattigste lande. Lige nu laver man tøj og tæpper til Østeuropas fattige. Onsdagen starter i Hertug Hans kirke, Sønderbro 3, med morgensang kl. 9.45 til 10.00. Herefter er der kaffe og brød i pejsestuen.

Klubben er populær! Ikke fordi traktementet er storstilet. Ikke fordi der bydes på fine foredrag. Nej, for det handler om samvær. Det handler om det, vi så ofte overser betydningen af: Dét bare at komme sammen, være der med hinanden og følge med i hinandens liv.

Og hvor dog snakken går over ta'-selv-kaffen blandt de knap tyve fremmødte denne onsdag formiddag, hvor jeg slår et smut indenom. Det er lige alt det, der bliver tid til de traditionelle tre sange fra Højskolesangbogen for slet ikke at tale om håndarbejdet, de fleste også bringer med sig.

Sogneklubben forbruger store mængder af garn hvert år, så derfor mangler de hele tiden noget. Hvis nogen har rester eller "fejlkøb", modtager sogneklubben det gerne. Det kan afleveres på Domsognet kirkekontor i åbningstiden kl. 9-13 på hverdage samt torsdage kl 16-18. Man kan også aflevere det direkte i sogneklubben om onsdagen, når de mødes.

Sådan er Sogneklubben forbundet med tradition og fast ugentlig rytme for mange. Det får mig til lidt frækt at spørge en tre stykker: Hvad får dig til at komme her?

Svarene lyder:

”Jeg går meget alene derhjemme. Så er det godt at komme herover og få en uforpligtende snak med de forskellige.”

”Det er hyggeligt at sidde her og "snævre". Vi tager også indimellem lidt gas på hinanden.”

”Jeg kommer her simpelthen for at slappe af og nyde det. Jeg skal høre, hvordan de forskellige har det, og hvis en eller anden ikke er her, skal jeg høre hvorfor.”

Tovholder og kontaktperson

Hanne Thygesen har været med i flere år og er tovholder, når det gælder det ugentlige samvær. Og det er ikke noget med, at man skal ”meldes ind”. Man kigger bare indenom, hvis man har lyst – helt uforpligtende.

Evt. henvendelse til Hanne på mobil:  21 24 46 64.

Opstart onsdag d. 2. januar 2019